30 jaar Rick’s Company !

Rick’s Company 1994 – 2024

Een weekend Kopenhagen in de zomer van 1993 bracht het goede idee. Midden in het Tivoli park stond een ballonnenverkoper van klassieke latexballonnen met helium. Hij had alle kleuren ballonnen aan dezelfde prijs , alleen de zwarte ballonnen verkocht hij iets duurder. En na hem een tijde gadegeslagen te hebben, verkocht hij voornamelijk de zwarte ballonnen.

Geïntrigeerd door het marketing-concept en door de permanente aantrekkingskracht van ballonnen ging Rick van Oeveren terug in België op zoek naar een ballonnenleverancier. Met als doel op elke grote markt een ballonnenverkoper te zetten. Het verliep anders.

 

Goede vrienden

Met belangrijke hulp van  enthousiaste vrienden (links) begonnen we met ballondecoraties. Het begin van het internet bracht ons foto’s uit Amerika waar dit al een groot succes was. Maar dit was vóór Youtube of PInterest. Technieken werden nog niet gedeeld.

De methode om de eerste ballonslinger te maken moest ook zelf worden uitgevonden. En wat waren we trots op die eerste decoratie (rechts)…

20.7.1994  oprichting Ricks Balloon Company

Ballondecoratie technieken moesten worden bedacht en getest. We bedanken natuurlijk de firma’s die ons die kans gaven in die beginjaren.

Hier bijvoorbeeld de cowboys Mickey & Goofy voor de viering van de officiële nieuwe naam van Disneyland Paris. Mickey ongeveer 6000 ballonnen, Goofy 9000 ballonnen. Klant: Disneyland Paris

Toen was de decoratiestijl voornamelijk véél ballonnen. 

Ballonwolken, waterval, trossen enz.  Veel ballonnen is feest!

Ballonnen trekken klanten aan.

Het is nog steeds waar. Het benzinestation met de ballonnen doet een aktie. Daar gaan de klanten heen.  De winkel met een ballonnenboog voor de deur heeft meer passage dan zonder ballonnen. Veel winkelketens kwamen tot dezelfde conclusie gewoon door de deurteller-resultaten te vergelijken.

Ricks moest standaardiseren. Eenvoudige en makkelijk te transporteren decoraties die we in ons atelier in Brussel konden klaarmaken en over de hele Benelux leveren (Van files was nog geen sprake). Het werden ballonzuilen, ballonbogen, sterren en slingers.

2000     diversifiëren

2000 Ricks Balloon Company wordt Ricks Event visibility 

De vraag kwam van onze klanten. Kan u ook een opblaasbare tijger leveren ? En deze op het dak plaatsen ? Ricks rolde automatisch in de levering van ‘opblaasbare structuren op maat’. Een Essotijger, Mercedes kerstman, enz.

Daarna kwamen de pvc heliumsferen (grote ballonnen van 3 tot 5 meter diameter) met plaatsing voor grote evenementen. Mascottekostuums, Skytubes en Skyguys…

2003    overname ballondrukkerij BIG BALLS

Samen met de overname van de ballondrukkerij ‘BigBalls’ bvba gespecialiseerd in de bedrukking van extra grote latexballonnen, en investering in nieuwe drukmachines voor reclameballonnen is het gamma van Ricks misschien te groot en overcompleet…

2007    Back to basics

Biologisch afbreekbare latexballonnen

Teveel producten om goed te zijn in alles. We beslissen om terug te gaan naar de basis van de firma: Biologisch afbreekbare latexballonnen geproduceerd uit 100% natuurlijk latex. En de bedrukking hiervan met de modernste machines en volgens de laatste technieken.

U vindt voorbeelden en informatie op deze site. Dit is ons hoofdproduct.

2012    bedrukte folieballonnen

Als ballondrukkerij horen deze ballonnen er helemaal bij. Ze zijn ideaal voor productpromotie.

Eenvoudig in een verkooppunt op te blazen. En ze blijven weken goed, mooi en aantrekkelijk.

Vraag ons meer informatie.

2015     quadri bedrukking op latexballonnen 

Het lijkt zo eenvoudig maar ballonnen werden altijd opgeblazen gedrukt om daarna bij gebruik geen vervorming van uw logo te hebben. 

Met de nieuwe technieken drukken we de ballonnen plat als een pannekoek, waardoor perfecte registratie mogelijk is. Quadri of tot 8 kleuren bedrukking is nu mogelijk

voorbeeld zespri ballon detail cmyk quadri bedrukking

2024     30 jaar Ricks Company

30 jaar Ricks Company is niet mogelijk zonder enthousiaste medewerkers. Met zorg voor detail,  zoeken naar oplossingen, klantgericht en stipt, meekijkend naar de toekomst.

Naast alle tijdelijke medewerkers met wie we mochten werken bedank ik hier graag enkele teamgenoten die er dagelijks voor zorgen, of mede voor gezorgd hebben dat Ricks 30 jaar is geworden:

(Chronologisch)    Zoé, Jean-Francois, Nicolas, Florence, Christophe, Saïd, Philippe, Kader, Elena, Julie, Jérôme, Mounir, Denis, Aurore, Hamza, Jef, Nathan en Steffi.  

Op naar de volgende 30 jaar!

Rick   

Brussel 20.02.2024